perjantai 26. kesäkuuta 2020

Päätimme lähteä

Tallink Star, Suomi jää horisonttiin
Lähdimme - kaikesta huolimatta.

Jokainen voi varmasti muodostaa oman mielipiteensä ulkomaanmatkailun järkevyydestä koronakesänä 2020.

Odotimme Suomen viranomaisten avaavan virallisesti matkailua keskiseen Eurooppaan viimeistään heinäkuun alusta. Valitettavasti näin ei vielä tapahtunut. Toivomme tietenkin että tilanteeseen tulee muutoksia 13.7 alkaen. Jos omaehtoisen karanteenin vaatimus on vielä palattuamme voimassa, niin meille se ei ole ongelma - sitten pidätellään hetki karanteeninomaisissa olosuhteissa.

Hyvänä apuna suunnittelussa on EU:n koostesivu https://reopen.europa.eu/en, josta löytyy maakohtaiset tiedot.

Kun lomamme saatiin suurelta osin sijoitettua samaan ajankohtaan, niin aikaa tutkimusretkelle on käytettävissä riittävästi. Joitain aiemmin toteutumatta jääneitä kohteita on nyt mahdollista käydä tutkimassa. Ehkäpä tilanteesta saattaa olla hieman etua siinä mielessä, että aiemmin täynnänsä turisteja olevat kohteet voivat olla helpommin saavutettavissa.

Topoľčiansky hrad, Podhradie, Slovakia

Lähtöpäiväksi valikoitui lauantai 27.6, #Tallink Star aamulautalla Tallinnaan.
Otimme suunnitelmaksi ajaa nopeasti eteläiseen Saksaan, ja majoittua tuttaviemme luo muutamaksi päiväksi, ja sen jälkeen valua hiljalleen kohti kotisuomea  - eikä välttämättä suorinta reittiä.

Matkavalmisteluiksi riitti aiemmin keväällä huolletun auton pesu, nestemäärien ja rengaspaineiden tsekkaus ja siivoaminen ylimääräisestä ballastista. Investoin uuteen renkaanpaikkausaineeseen. Vihreä kortti tuli vakuutusyhtiöstä viikossa.

Vallitsevasta tilanteesta johtuen joihinkin lisähankintoihin oli ryhdyttävä. Käsidesiä pienissä pulloissa mukaan. Kasvomaskeja nipullinen, joita vaaditaan huoltoasemilla ja kaupoissa, ja lisäksi käsineitä, ettei tarvitse paljaalla kädellä räplätä kaikenmoisia kahvoja, etenkin polttoainetta tankatessa.

Jotain olemme oppineet pakkaamisesta, autoon jäi vielä mukavasti tilaa, myös hieman takakontin puolelle.

Valitan tässä blogissa olevien kuvien vaihtelevaa laatua, kännykällä kirjoittaessa pieniä virheitä ei aina huomaa. Korjailen niitä hiljalleen jälkikäteen.

Automme nieli innolla itävaltalaisia vuoristoteitä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti