tiistai 30. kesäkuuta 2020

Rantakaupungin vilskettä

Maanantai aamu aloitettiin etsimällä autoomme siitä puuttuvaa Umweltplakette-ympäristötarraa, jotta välttyisimme ankaralta ympäristösakottajalta. ADACin toimistossa sellaista ole ja paikalliset katsastuskonttorit olivat avoinna vain aikaisin aamulla ja myöhään iltapäivällä. Jatkamme etsintää huomenna.


Jonossa ADACin toimistoon

Huomaa, että toimistoon sai mennä max 4 henkilöä ja kasvomaski pitää olla. Kasvomaskipakko on  kaikkialla julkisissa sisätiloissa.

Jottei päivä menisi ihan haaskiolle, lähdimme pienelle ajelulle eteläiseen rannikkokaupunkiin, Lindauhin. Kaupunki on saarella Bodensee-järvellä, johon johtaa yksi silta mantereelta. Pysäköintialue on ihan saarelle vievän sillan tuntumassa mantereen puolella. Kaupunki osoittautui varsin viehättäväksi. Alkuun vaivasi pieni sadekuuro, mutta sen väistyttyä keli oli mitä parhain.

Lindaun Stadtgartenin istutuksia

Inselhalle, joka on siis konsertti ja konferenssikeskus

Peterskirchen kulmilla

Schafgasse - kadulta
Orastavan näläntunteen sammutimme turkkilaisella kebabilla. Halpaa ja hyvää!

Kävelykatualuetta Lindau Inselin keskustassa

Altes Rathaus - eli vanha kaupungintalo

Satama-allas Bodensee-järvelle

Satamassa käynnin jälkeen nautiskelimme vielä jäätelöt ennen kuin lähdimme takaisin. Kotikaupungissa kävimme Kauflandin kautta hakemassa jääkaappiin täydennystä parin muovikassillisen verran (kasseja emme ostaneet, koska autossa oli kori elintarvikkeille - Saksassa ei enää välttämättä kaupasta edes saa muovikasseja!). Ruokaostoksille tuli hintaa kokonaista 49 €, arvio samasta lastista Suomessa voisi olla 69 eur. Hintaeron voisi sanoa kaventuneen viime vuosina. Saksa ei ole enää niin halpa kuin vielä kymmenkunta vuotta sitten.

Illemmalla kävimme vielä ylimääräisellä kävelylenkillä, jonka jälkeen askelmittari näyttikin yli
14 000 askelta ja se ei rekisteröinyt kaikkea päivän aikana kulkemaamme.

Tässä vielä näkymää Bodensee-järvelle ja kohti Sveitsiä.
Bodensee-järveä, järven takana siintää Sveitsin alpit


Ja maisemia ahon laidalta




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti